søndag 12. desember 2010

Jul, jul, strålende jul...

Adventslykke er å komme inn i stua tidlige helgemorgener og se at den er pyntet til kos.
Joda nå går vi snart fra adventsstemning til ren julestemning her i huset. Helgene før jul er herlige...iallefall om man har planlagt litt godt på forhånd.  Mørke morgener og kvelder blir bare gode i desember.

Kaketårnet mitt fra Riviera Maison fylles med nøtter i påbente av at julebaksten skal ta seg opp. Og juletreet...ja , det har blitt tradisjon at tantebarna kommer 1. helg i desember og pynter det, koselig det.

Forkost, middag og kveldsmat fortæres her, i tillegg til avis og kaffemorgener.

Jeg har vært ekstra snill med meg selv i år. Georg Jensen stjernen jeg har ønsket meg lenge....er innkjøpt. :-)


Disse er egentlig røde, men ser lilla ut på bildet.

Julelukter må til. Jeg våknet kl 0630 denne søndagen og plutselig var jeg i gang med "Det beste Julebrødet" fra Trines Mektige Matblogg Det er rett som tittelen sier, det er det beste julebrødet! Nybakt julebrød til familien en søndag morgen kl 1000, jo det kan man bli vant til :-)






                                        Litt matmeditering ble det denne helgen også.
Adventssalat kaller jeg denne. Rødkål, ananasbiter og valnøtter i marinade av ripsgele, ananassaft og appelsinsaft. Super både til fisk og svin
 
Å steke eplebåter i kanel og sukker er også kulelukt for meg. Til svinestek f. eks Mmmmmm....

                    Jul, jul, strålende jul...... :-)