søndag 22. august 2010

Herregård ble min!

For en stund siden blogget jeg min nød over Herregårdsputer som måtte bli mine, men ingen leverandør i Stavanger fantes. Gleden var stor da " Huset på Landet" (på Malmheim av alle ting)  forhandlet herlighetene. Enda større ble gleden da en hyggelig bekjent tilbød seg å kjøpe dem for meg fordi hun allikevel skulle den 5 mil lange veien! ( fra vårt hus iallefall)  Snakk om flaks, heldige meg! Jeg er en trofast Gant og Lexington tilhenger, men synes ærlig talt at Herregårdsputene kan måle seg med begge gigantene....og prisen er halvparten av hva de skal ha. Herregårdsputene matcher stjerneputen min fra Gant pefekt :-)


Jeg var noe bekymret for de beige stolene da "Huset på Landet" beskrev putene som grå....men lykken stod meg bi enda en gang...putene var varm grå...neste beige :-):-) :-)


Så nå kan høsten rett og slett ( snart!!) komme. Putene er på plass og kubbelysene er kjøpt inn. I ´m ready for some dark nights. ( utenfor selvsagt )

Søndag i kosematens tegn.

I dag har jeg ( som vanlig- jeg er egentlig ganske flink til det...) vaset rundt mellom stue, vaskerom og solseng.....ja og så må eg ikke glemme joggeturen som ble avholdt den timen det høljet ned! :-) I helgene blir det smågodt fra kjøkkenet tidt og ofte. Og viktige våpen i matlagingen er:
Oljer og eddiker fra Oliviers er helt nødvendig. Dette er favorittene mine. Olivenolje med sitron- helt bankers til salater, bruschettaer og div. Sist men ikke minst Balsamico-eddik med honning og ingefær. Yummy!! De kler hverandre forøvrig perfekt. På et lunt og nyristet brød trenger man faktisk ikke annet enn disse to på en fridag :-)

Kul mat for kule jenter!

Jeg kjøpte denne til 16 åringene da vi var på ferie i sommer.....me jeg sliter med å gi den bort. Boken har mange enkle retter, uvanlige retter, flotte bilder, tydelig fremgangsmåte og en ny vri på kokebok-konseptet. De er flittige kokker, men jeg tror boken blir hos mor , ja :-)

Ny favorittbok

Jeg er ærklærer herved at jeg har en ny favorittbok. Fantastisk ( trist) engasjerende lesning. 
Boken er av samme forfatter som skrev Drageløperen.....men denne er mye bedre!