søndag 21. november 2010

Matmeditasjon og juleforberedelser

Disse to søte juleposene fra butikken Fem Høns måtte være med hjem.  En fin "julestrømpepose" for 16 åringene som enda setter pris på litt oppmerksomhet julaften morgen :-)
Søndagene i november blir gjerne viet til juleforberedelser. Når mor er godt forberedt blir stresset mindre og familien kan kose seg uten frustrerte lyder fra husfruen :-) Vi har en stor slekt å kjøpe gaver til og i tillegg har jeg det ærefulle oppdrag å kjøpe gaver for svigermor.... Jeg skred til verket lørdag sammen med godjentene. Suksess, 10 flotte gaver er innkjøpt og innpakket!  Lykken! ( 2/3 igjen)
Gjett om denne sukkerlaken fyllte kjøkkenet med julelukter ! :-)
Søndag var det tid for matmeditasjon- min favorittsyssel på søndager. Jeg prøvde meg på syltede mandariner. Kokte opp sukkerlake med julekrydder og hadde mandarinskiver på glass. Glasset står klart til å akkompagnere krydderkaken og isen en av juledagene.

Syltede mandariner


Hmmm...litt kongler kanskje?
"Adventsstaken" 2010 har tørket i garasjen en ukes tid og ble prøvd ut. Må nok inn med noe grønt eller kongler her.... vi får tenke på saken. Hva mener du?
Leirgryten fra 90`tallet har overlevd 2 flyttinger, lurt!
En kollega av meg brukte ordet matmeditasjon om mine helgesyssler. Middagen ble meditert tidlig denne  søndagen. Jeg fant frem leirgryten som ikke har vært brukt på 7-8 år. Fyllte den med kraft, kyllinglår og krydderkvaster, hvitløk og sjalottløk, gulrot. Kyllingen ble meditert 2,5 timer i ovnen med leirgrytelokk. MMMmmmmm!!!