søndag 17. juli 2011

Små, viktige matgleder på glass.


På late feriedager der solen har en pause, er det superkjekt å fylle opp noen glass med godsaker til kvelder der vi har lyst på noe godt. ( dvs så og si hver kveld)  I dag var en slik solpausedag. Jeg satte i gang med chillimarmelade etter oppskrift fra en bekjent. Supergodt!!! Passer til wok, grill, piffe opp en tam saus....eller rett og slett på en rugbrødskive med brie- det ble min treat i kveld :-)

Oppskrift- værsågod: 

Rens 5 chilli og 1 paprika fri for hinner og frø. Mos i foodprocesor. Hell mosen i en gryte sammen med 1. 25 dl eplecidereddik og 340 gram sukker. Kok i 10 minutter og hell på små varme glass.


Jeg laget 3 små "tomatpureglass"....så kan jeg gi bort ett. :-)

Roser til besvær ?

Vi har en fantastisk flott rosehage i inngangen til huset......men jeg bekymrer meg for hva naboene synes om at vestalndsvinden tar tak i bladene og blåser dem inn i inngangspartiet deres.... :-/   ? Jeg er ute og klipper bort roser i fare for å miste blad hver morgen.....men det er umulig å unngå. Hva synes du...skal jeg kvitte meg med dem? Uansett er de nydelige inne :-)