torsdag 29. april 2010

Gjester på en tirsdag

I dag hadde vi den årlige vårkonserten i lokalmiljøet vårt. Det er fjerde året vi arrangerer og det er tradisjon med  musikere og noen venner til nyyydelig lammesuppe og hjemmebakt brød etterpå. Hmm.....  selv om det kan utfordre hverdagen noe å sette huset i gjestetilstand samt lage 10 liter lammesuppe Heldigvis har man flinke barn som hjelper til slik at det blir en kjempekoselig kveld for alle-........og jeg gleder meg til neste år allerede :-)

Kjøpe inn peoner og dekke et hyggelig bord.....................  :-)                                                      




Suppen med stor S. Den er faktisk fantastisk :-)

LAMMESUPPE (4 porsj)

Olivenolje
1finhakket Løk
2 finhakkede gulrøtter
1 stilk stangselleri
1ss finhakket persillle
1ss finhakket rosmarin
2 finhakkede hvitløksfedd

300g malt lammekjøtt
1 boks tomater
1 ½ L lammekraft (løk, gulrot+ kraftben eller litt lam forpart – kok 2 timer)


Putt grønnsaker og urter og hvitløk i foodprocessor og kjør dem en kjapp runde- og vips -finhakket.
Stek alt i olivenolje i fem minutter- lett. Stek lammekjøttet med i fem minutter. Tilsett tomater og surr 5 minutter til. Hell i kraft- kok opp og la koke en time. Tilsett salt/pepper.

Egentlig......skal nå suppen i en tallerk, legg 1 skive grovt landbrød oppi og dryss parmesan eller spansk fåreost- curado over...........


Jordbær og sjokolade er akkurat passe vårdessert en tirsdag i april.
.

Fin konsert, hyggelige folk, god mat og definitivt noe man bør gjøre oftere .

1 kommentar: